Berichtje aan mijn ongeboren kleinzoon

Dag klein mensje. Welkom in deze wereld. Je hebt een prachtig gezin uitgekozen om op te groeien. Twee lieve ouders en een heerlijk zusje. Oké het is wat rommelig in de wereld op dit moment. Er spelen wat dingen die we op moeten lossen met elkaar, maar dat gaat goed komen. Het belangrijkste is dat je omringd gaat worden met heel veel liefde. Die garantie kan ik je geven want ik heb de afgelopen jaren al een voorproefje gehad. Ik heb gezien hoe je vader en moeder met je zusje mee zijn gegroeid. Geweldig toch want ook voor hen is alles nieuw. Neem van mij aan dat ze het heel goed doen. Ze zijn meer dan betrokken ouders en gaan voor het beste voor hun kinderen. Alles om hen gelukkig te maken en ze weten inmiddels wat ze daarvoor moeten doen en voor moeten laten. Ze hebben geleerd dat niet alles van te voren te plannen is. Ze weten dat het leven niet maakbaar is, maar daar waar ze invloed op hebben, zullen ze altijd proberen het zo goed mogelijk te doen voor hun kinderen en familie. Het zijn mooie mensen omdat ze hulp durven vragen als dat nodig. Ze weten dat ook zij met vragen zitten en de wijsheid niet in pacht hebben. Ze vullen elkaar fantastisch aan, genieten samen van hun dochter en straks ook van jou. Maar ze durven ook te zeggen dat ze het soms echt heel pittig vinden en kennen ook alle antwoorden niet. Het is ook niet niets het ouderschap. Je zusje Mae is een prachtig meisje, vrolijk, eigenwijs en verbaal heel sterk. Ze weet precies wat ze wil en is dagelijks bezig om te oefenen met dat wat ze nog niet kan en haar grenzen te verleggen. Ze is heel fysiek ingesteld dus beweegt graag. Spelen met andere kinderen is erg aantrekkelijk en het liefst buiten.
Mae doet dat veel en vaak en dat past niet altijd goed in de agenda van haar ouders. Maar ook zij is, net als haar ouders, heel eerlijk en heeft ontzettend veel liefde te geven aan de mensen om haar heen. Ze kijkt zo uit naar jouw komst. Al maanden oefent ze met haar pop en is een echt lief moedertje, dus dat gaat ook goedkomen. Ze heeft er zin in, net als haar ouders en haar oma. Oh ja je hebt ook nog een oom die stapel is op de kleine Mae en zeker weten ook op jou.
En dan ben jij er straks en ga je een mooi plekje krijgen in dit lieve gezin en in deze fijne maar gekke familie. We kijken allemaal uit naar deze dag en leven mee. We hebben je zien groeien en de buik van je moeder steeds dikker zien worden. We hebben allemaal uitgekeken naar het moment dat we je gaan zien, horen, ruiken en voelen. Dus tot straks!

Welkom klein ‘mannetje’. ‘We zullen van je houden.

Xx oma Karin

Tot eind december, begin januari

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.